ijsland.reismee.nl

Keflavik - Vik

Na een super de luxe uitgebreid ontbijt, waar zelfs een verjaardagskaarsje aanwezig was, zijn we begonnen aan het eerste deel van onze reis. Van Keflavik naar Vik. We besluiten om het eerste deel niet via de ringweg te gaan. Op onze route komen we weer langs de Blue Lagoon, dus besloten we om daar eerst weer even langs te gaan voor foto's bij daglicht en de omgeving nog eens goed in ons op te nemen.

We passeren allerlei kleine dorpjes en wanen ons zo nu en dan op een maanlandschap. Er ligt geen sneeuw meer, dus we worden getrakteerd op allerlei kleurige mosvarianten die op de lava groeien. Zo nu en dan is de auto doordrongen van een heftige zwavelgeur, wat niet raar is we zijn tenslotte op IJsland. We komen er achter dat het inderdaad het eiland is en niet één van ons.........Hoewel...... ????

We hebben veel lol om de IJslandse woorden die we hier en daar tegen komen. Smur is smeer, althans dat denken we, want we hebben Smurstur voor op brood. Bij het plaatsje Eierbakje (Eyrarbakki) slaan we de ringweg 1 op om de weg te nemen richting Vik. Bij de afslag naar de 249 stoppen we om de prachtige waterval Seljalandsfoss te bekijken. Veel water komt daarvan de berg. Hoewel we ook iets verdachts ontdekken, we zien een waterslang met gaatjes (foto's volgen binnenkort) en volgens Karin en Carolien wordt ons een oor aangenaaid. Ze pompen vast al dat water omhoog om het daarna weer naar beneden te laten vallen. We besluiten de 249 te volgen en aangezien we met de 4 x 4 elke weg op mogen blijven we de 249 volgen zelfs als deze overgaat in off road weg F249, dus puin, dus spanning, dus water !!!! Yeah de mannen gaan los, ze voelen zich als kleine jongens en ze mogen beiden genieten van een hobbel weg. We zien het natuurgebied Posmurk en het is een prachtig schouwspel van kleuren in de vallei. En de vulkaan Katla die afspuwde in 2010 is vlakbij.

We rijden terug en komen weer op de 1. We gaan richting Vik, op zoek naar ons Guesthouse voor vanavond. Aangezien op het reserveringsformulier Vik staat, gaan wij er vanuit dat het in het plaatsje zelf zal zijn. Maar nee, we moeten weer terug naar de 1 weg zo'n 15 kilometer waar we net vandaan kwamen. En ja hoor, na bellen inderdaad, 2 boerderijen aan de rechterzijde helemaal verlaten van alles en iedereen, midden in het grootse van de bergen en de gletsjer op de achtergrond vinden wij ons verblijf voor vannacht.

Bij aankomst hadden we alle vier nu het gevoel van Roelof en Piet gisterenavond, wow is dit het ? Nou verrassing alom !!! Van buiten heel, heel, heel gewoon en van binnen...............een oase van warmte, schoon, netjes en super gastvrije mensen. We hadden geen zin meer om nog terug te gaan naar Vik voor het avondeten en onze super vriendelijke gastvrouw, bood aan om voor ons te koken................................................traditioneel IJslands eten. De borden gingen helemaal leeg, geen kruimel verloren, de kabeljouw die zij had bereid was subliem !!!! Hmmmmm, en met volle buiken op naar morgen.

Welterusten iedereen !!!! Tot morgen

Ri

hihi nu sta ik ook ingeschreven voor jullie blog !

Kunnen we elkaars verhalen volgen ;)

Denk dat de temperaturen vooral erg verschillen aangezien hier vandaag weer net onder de 40 C !

Dikke kus uit Delhi =))))

Cor

Ik geef ook pa en ma ots een printje van het
reisverslag.
prettige vakantie nog Cor